Potraviny
V této sekci bychom se rádi věnovali různým potravinám, které jsou u nás běžně dostupné a kterým mnohdy nepřikládáme náležitou pozornost. Neboť jak pravil Hippokrates: „Nechť je tvé jídlo tvým lékem a tvůj lék nechť je tvým jídlem“.
Každou uvedenou potravinu probereme hned z několika úhlů pohledu. Uvedeme, odkud pochází a kdy zhruba se dostala do Evropy. To pro představu, jak dlouho se naše zažívací ústrojí této potravině přizpůsobuje.
Dále prozkoumáme potravinu z pohledu energie a výskytu hlavních stavebních látek, tj. vody, bílkovin, tuků a sacharidů. Neopomeneme také uvést minerální látky a vitaminy, které jsou v ní obsaženy. Jednotlivé hodnoty uvedeme v tabulce. Údaje jsme čerpali z Databáze složení potravin České Republiky.
Jelikož se věnujeme i tradiční čínské medicíně, nebude chybět ani charakteristika potraviny z tohoto pohledu. Uvedeme i stavy, při kterých se potravina využívá.
Pokud dohledáme informace, uvedeme i pohled našeho lidového léčitelství.
No a nakonec uvedeme další zajímavé informace, které o dané potravině najdeme.